onsdag den 8. december 2010

Legomand


Lillebror ringede igår aftes. Han er p.t. i København for at klargøre et stort nyt LEGO center på Strøget.

Min bror er jublende lykkelig for sit job som IT Supporter af 2. grad i LEGO System A/S. Jamen, han elsker simpelthen de klodser, og virksomheden drager helt sikkert også god nytte af de computer færdigheder, han har tilegnet sig som klodsmajer i Forsvaret.

Jeg kigger forbi og Stephen giver en ordentlig krammer. Det er ikke så tit vi ses, så når det endelig sker, kan vi ikke bare give hånd.

Han viser rundt i butikken, som vrimler med larmende håndværkere og LEGO ansatte der arrangerer og sætter varer på plads. En stor LEGO drage bugter sig i indgangspartiet, og på væggen hænger en LEGO gobelin som forestiller livet omkring Storkespringvandet og kirkespiret nogle hundrede meter herfra.

Alt skal være klart til åbningen på mandag. Og selv om alt roder, siger brormand at de faktisk er lidt foran tidsplanen.

Så sammen med en kollega der hedder Keld, tuller vi ned ad en sidegade og sætter os for at spise frokostsandwich. Det giver Stephen mulighed for at fortælle om sin glæde ved verdens bedste arbejdsplads, som han kalder LEGO.

Alle nye medarbejdere får en stor buket blomster på den første arbejdsdag, og man får lov til selv at vælge hvordan ens visitkort skal se ud. Og så får jeg hans eget, som har en LEGO figur i rustning, med flot hjelm, sværd og skjold med kongekrone. Stephen har altid været lidt af en kriger.

Igen, Stephen er virkelig glad for sit arbejde, og fortæller begejstret om det flotte personaleblad, og de 50 % medarbejderrabat han får i personalebutikken i Billund. Udgåede varer kan endda fås for det halve af det halve, når man er ansat i koncernen.

Stepperøv kan forresten stadig finde på at lege med legoklodser med ungerne derhjemme. Selvom Morten og Marlene efterhånden er blevet så store, at interessen for LEGO er dalet noget. Men farmands LEGO interesse er intakt! Han har fornylig samlet Tower of London, og den var svær, så det tog tid. Kvalitetstid, forstås.

Og så fortæller han om koncernens store overskud, hvoraf 25 % går til LEGO Fonden og LEGO Charity.

– Sagde du velgørenhed?
– Ja, ja, for rigtig mange millioner kroner! Vi har jo milliardoverskud.
– Okay, så kan jeg vel godt opfylde dit ønske om at skrive en blog om LEGO Store København. Jeg skriver at I åbner på mandag, og at børn i alle aldre er mere end velkommen i jeres nye trademark forretning, som ligger på Vimmelskaftet 37.

Stephen skal lige til slut fortælle om den nye LEGO terning, før jeg får lov at gå. Men så får jeg også en julegave med hjem. I en LEGO bærepose, så man kan se hvor den kommer fra.

Sådan er min bror. Han er blevet legomand om en hals. Dengang han var del af de fredsbevarende styrker på Cypern, var han ikke nær så glad og smilende som nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar