mandag den 28. december 2009

God hund


En rigtig hund er en Broholmer, står der på en streamer i bagruden på min kærestes forældres genbos firehjulstrækker i Vindeby på Lolland. Og der er helt sikkert noget om snakken.

En Broholmer er en gammel dansk hunderace, som har fået en renæssance. I disse tider med galpende uberegnelige kamphunde er det meget betryggende at have sådan en som Vicky ved sin side.

En Broholmer er nemlig en venlig muskelhund, og der tales stadig om dengang vovsen Nikko i Nykøbing blev angrebet af to sindsyge kamphunde. Det var fuldstændig vanvittigt. De to sataner brød ind i Nikkos hundegård og fór på den to-årige Broholmer. Men den satte sig kraftigt til modværge.

Der fulgte en halv times indædt hundeslagsmål mellem angrebskøterne og forsvarshunden. Og da Falck og politiet ankom, fandt de den blodige Broholmer liggende og sunde i sit hundehus, mens de to kamphunde var mere døde end levende.

Sådan er Broholmeren – stor, intelligent og trofast, og bomstærk. I sagen fra Nykøbing kom det frem, at den lidt løse hud på den gamle danske hunderace gør at kamphunde har svært ved at få ordentligt fat med rævesaksen. Meget af blodet på Nikkos pels kom sgu ikke fra ham selv. Det var blod fra kampkøterne, som i lighed med deres ejer er skudt i roen. Nikko slap med knubs.

Se på Vicky. En sød vovse, logrende og glad. Styrke som en bryggerhest, og lige så rolig og godmodig. Møder den andre hunde som galper op, lunter den lige så stille af. Den gider ikke ballade. Men hvis det ikke kan være anderledes, skal den såmænd gerne klappe sit kæbeparti i lårbenet på menneskets værste møghund, så blodet springer. Ingen tvivl om det. Broholmeren er et trygt modtræk til de hjerneforstyrede kampkøtere svagtbegavede hundesnorsejere har en pervers hang til at anskaffe sig.

Hvis Holger Danske har haft hund, så har det nok været en god en som Vicky her. Broholmeren er en dejlig hund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar