onsdag den 2. september 2009

Moskeen på Vibevej

Foto: Asif Akbar, Indien

Der hænger en planche i et vindue på Vibevej 27, og jeg bliver lidt trist af at læse den:

Kære dansker

Vi forstår jer, hvis I på grund af falske oplysninger sammenligner islam med Taliban i Afghanistan eller de morderiske handlinger, som nogle terrorister begår i verden under islams navn. Nej og atter nej.

Den islam, som vi dyrker er en islam som respekterer ytringsfrihed og er imod enhver form for ekstremistiske handlinger.

Fordi vi er muslimer er ikke ens betydende med, at vi ikke elsker Danmark og at vi ikke respekterer danske love og kultur, snarere tværtimod. Vi vil gerne være medvirkende til at bygge, forbedre og udvikle Danmark.

Bygningen som vi vil bygge er et lille men flot kulturcenter, hvor - ud over muslimer - både kristne, jøder og andre Guds troende folk er velkommen.

Etagearealet i den fremtidige bygning bliver mindre end den nuværende bygning, dvs. der er ikke tale om en stormoske som medierne har kaldt den.

Kun en fjerdedel af bygningens etageareal indrettes som bede lokale, mens de resterende arealer indrettes til en flot konferencesal, som ud over konference og debat, kan anvendes til fest, biograf eller teater. Endvidere bygges der et stort bibliotek og kælderen indrettes som sportslokale, hvor de unge kan dyrke sport i stedet for at drive tiden på gader og stræder.

Hvorfor er I imod, at vi bede til Gud i smukke omgivelser?
Lad os glemmer fordomme og misforståelser og starte en venskabelig sameksistens.
Det handler om at vise respekt for og give plads til hinanden.


Nu sidder der nok en og anden og tænker: "Jeg vil sgu ikke respektere islam". Well, det må du selv om. Men som gemen øllebrødsdansker har du satme at respektere dansk lov og ret!

Det betyder at du skal rette ind efter, at der er religionsfrihed i Danmark. Det betyder, at vi alle er lige for loven, uanset race, tro, køn og seksualitet! Og det betyder selvsagt også, at skal være slut med den evindelige hetzen på muslimer.

Jeg har sammen med min ven Torben været på besøg indenfor på Vibevej 27 i dag. Mange er bekymrede for om ombygningen af moskeen alligevel ikke bliver til noget, nu hvor Pia Kjærsgaard forlanger byggeriet stoppet. Men Dansk Folkeparti har fløjtme at bøje sig for flertallet. Sagen er vedtaget i Borgerrepræsentationen, og dermed basta!

Pia & Co. kan have en våd drøm om at Københavns Rådhus bliver blåsort efter næste Kommunalvalg, og at moskesagen så kan genoptages og byggetilladelsen annulleres… Men her og nu er de i mindretal, og så kan de godt stikke vandpiben ind.

Hvad er det i øvrigt der er så forfærdeligt ved islam? Er det det her symbol, Pia og hendes proselytter her på sitet er bange for? Jeg ser kun en smukt udført kalligrafi. Hvad der præcist står, ved jeg ikke. Men det visuelle budskab er båret af smukke farver og bløde linjer. Det er på ingen måde bombastisk, som for eksempel nazi-tegnet.

Forresten kom jeg til at tænke på noget da vi sagde farvel på Vibevej; Lederen af moskeen, Sayyed Mohammad Mahdi Khademi, gav, som det sig hør og bør i persisk kultur, en krammer. – Jeg har vist aldrig fået en tilsvarende krammer af præsten i Folkekirken…
– Har du?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar