mandag den 4. maj 2009

Røg på vandet



Knægten og jeg var forbi Clips.dk i dag for at få stemt hans nye el-bas. Jan fik spaden i hænderne, og fik med hjælp fra et lille mac-program spændt strengene så den lød rigtigt.

Jan er ikke selv musiker, og så alligevel. Han har været pænt involveret i den nys udkomne bog Hvad fanden skal man gøre for at komme med i Dansk Rockleksikon, om IJ-X der nærmest var husband for bz’erne og netop har fejret 25 års jubilæum.

Jeremy takkede for hjælpen med et nummer på sin el-bas. Det måske kendteste riff man kan vride ud af en plugged spade: Smoke on the Water. Lige sagen for den 11-årige begynder udi basspillets ædle kunst.

Det er et besynderligt nummer, Deep Purple har lavet i starten af 1970erne. Historien er, at bandet skulle indspille i Schweiz, men spillestedet brændte ned til grunden, og gruppen riggede i stedet hotelværelset til og der blev kæmpehittet så født. Det fremgår faktisk af teksten der starter sådan her:

We all came out to Montreux, on the Lake Geneva shoreline
To make records with a mobile, we didn't have much time


Frank Zappa var der også, men en eller anden idiot med en signalpistol startede branden, og de tre vers fortæller så nogenlunde hvad der skete.

Smoke on the Water, fire in the sky… Endnu et eksempel på et genialt nummer der er kommet nærmest ud af ingenting.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar