torsdag den 11. september 2008

Havfruen i husarrest


Foto: Martin Boulanger, Frankrig

Hvorfor er så mange så fortørnede over at Den lille Havfrue besøger Kina, som del af den danske pavillon ved verdensudstillingen i Shanghai 2010? Det er da en udmærket idé!

Argumentet mod rejsen synes at være, at den lille havfrue er et nationalklenodie, og derfor skal blive siddende ved Langelinie. At flytte hende til om på den anden siden af jorden, vil svare til… – ja, hvad?

At Belgiens Manneken Pis fik opstilling ved breden af Den gule Flod? – Jamen, i mine ører lyder det da også som en oplagt mulighed.

At USAs Frihedsgudinde skuede ud over Seinen i Paris – jamen, det gør hun allerede!

Lad os dog bare dele den smukke skulptur af Edvard Eriksen med den øvrige verden. Vi sender jo også vores Dronning Margrethe II & Co. udenlands. 

Kast et blik på projektet, som arkitektfirmaet BIG har udtænkt. Hvorfor skal den skønne danske sild med halen partout blive i København til hun irrer væk? Hun har kun godt af at blive EXPOneret.

Jeg synes placeringen i Shanghai er glimrende nytænkning. Og 70 millioner gæster på verdensudstillingen er betydeligt flere end der årligt knipser bronzeskulpturen her i hovedstaden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar